SON EKLENENLER

Yuvasından düşen yavru leylek çocukların dikkati sayesinde kurtarıldı

Solhan Ulu Cami kubbesinden yere düşen bir leylek yavrusu çocukların dikkati sayesinde yakalanarak Bingöl'den gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü  ekiplerince kontrol edildikten sonra yuvasına bırakıldı.
21 Temmuz 2024 19:44

Ulu Cami kubbesinde bir leylek yavrusu çıkan rüzgar sebebiyle yuvasından yere düştü.

Kızlarıyla bisiklet turu atarken kızlarının uçamayan bir leylek yavrusunu fark edip kendisine gösterdiğini söyleyen Eğitimci Muharrem Gül “112 çağrı merkezini arayıp onlara durumu bildirdim onlarda beni hemen Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne aktardı.” dedi.
Ekipler tarafından yönlendirilen Muharrem Gül kızları ile birlikte yavru leyleği akrabalarına ait bir ofise götürerek koruma altına alıp ekiplerin gelmesini bekledi.
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ekiplerin ilçeye geldiğini ve yavru leyleği kontrol ettiklerini söyleyen Gül, “Görevlilerin leyleğin yavru olduğunu, herhangi bir sakatlığının olmadığını ve yavruyu yuvasından ayırmamızın doğru olmadığını söyledi. Bunun üzerine Belediyeden itfaiye ekiplerini aradık. Gelen itfaiye aracıyla Yavru leyleği camii kubbesinde olan yuvasına bıraktık.” dedi.
Meryem Gül, bisiklet turu yaparken uçamayan leylek yavrusunu fark ettiklerini babası ve kardeşiyle birlikte onu yakaladığını söyledi.
Kübra Gül ise “Leyleği ilk defa yakından gördüm, onu sevdim, ona su verdim ve babam yavru leyleği evine götürdü” şeklinde konuştu.
 

BİNGÖL GÜNDEM

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER