SON EKLENENLER

Yücel, “YKS Başarı sıralaması verilerinde ilimiz iyi bir ivme kazandı”

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yücel; “Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından yayınlanan YKS başarı sıralaması verilerinde ilimiz iyi bir ivme kazanarak 42. sıraya yükseldi.” dedi.  
23 Haziran 2022 20:51

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, "Eğitimde Fark Oluşturan Rehberlik" (EFOR) projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yücel; “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okul müdürleri, öğretmenler, veliler, sivil toplum kuruluşları ve eğitimin tüm paydaşlarıyla bir araya gelinerek akademik başarının artırılması amacıyla "Eğitimde Fark Oluşturan Rehberlik" (EFOR) isimli proje geliştirilmiştir.

Bütçesinin Bingöl Valiliğimiz tarafından karşılandığı üç yıl sürecek olan proje kapsamında ilimizde bulunan 94 ortaokul ve 45 lisede öğrenim gören öğrencilerimize yönelik çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. 2021 - 2022 eğitim öğretim yılında 7-8-11 ve 12. Sınıflarda öğrenim gören 16269 öğrenciye toplamda 24 tane ölçme ve değerlendirme sınavı uygulanmıştır. Oluşturulan proje ekibi tarafından İl merkezi ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak saha çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bu okul ziyaretlerinde yaklaşık 1500 öğretmenle bir araya gelinmiş, her bir öğrencinin sınav sonuçları ve yapılacak olan rehberlik çalışmaları konusunda istişare edilmiştir.

Uygulanan sınavlar sonucunda proje ekibimiz tarafından okul ziyaretleri gerçekleştirmekte, öğretmenlerimizle toplantılar yapılarak, akademik başarının arttırılmasına yönelik rehberlik çalışmaları yürütülmektedir. İl Milli Eğitim Müdürü başkanlığında, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ARGE Birimi, Ölçme ve Değerlendirme Merkezi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü çalışanları olmak üzere toplamda 54 kişiden oluşan bir proje ekibimiz kurulmuştur.

Projenin uygulanmasıyla birlikte ilimizde akademik başarı düzeyinde ciddi bir artış gözlemlenmiştir. Yapılan ölçme ve değerlendirme uygulamalarının katkısıyla LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizde il ortalamasında yaklaşık 10 netlik bir artış elde edilmiştir. Akademik başarının arttırılması konusunda eğitimin tüm paydaşlarıyla beraber bir seferberlik başlatıldığını, Uzun süreçli bir planlamaya sahip olan EFOR projesinin bu anlamda önem taşıdığını belirtti. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından yayınlanan YKS başarı sıralaması verilerinde ilimizin iyi bir ivme kazanarak 42. sıraya yükseldiğini, üç yıl sürecek olan proje neticesinde YKS ve LGS sınavlarında ilimizi daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

BİNGÖL GÜNDEM

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER