24 Mayıs 2025 Cumartesi günü Kütahya ilinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm Kros Türkiye finalinde Solhan atletizm takımı takım olarak Türkiye Şampiyonu olurken bireyselde Solhanlı sporcu Muhammed Yusuf Işık Türkiye şampiyonu oldu.
Muhammed Yusuf Işık, Caner Özdemir, Berat Açan, aldıkları dereceyle ilk on da yerini aldı.
Şampiyonlar ilçeye dönüşlerinde Solhan kapalı spor salonunda Gençlik spor ilçe müdürü Zülfü Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi, öğretmen ve öğrenciler tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı ve halaylar çekildi.
Solhan takımının hem bireyselde hem de takım olarak Türkiye şampiyonu olduğunu belirten Gençlik Spor İlçe Müdürü Zülfü Çalışkan, üç Solhanlı sporcunun Türkiye'de ilk ona girdiğini bunun ilçe adına, il adına, bölge adına bu çok büyük bir başarı olduğunu söyledi.
Çalışkan, “Çocuklarımız kendi kendine şampiyon olmadılar kışın karı temizleyip antrenman yaparak, disiplinli çalışarak şampiyon oldular burada Ümit hocamızın, Yüksel hocamızın, atletizm ekibinin çok büyük bir emeği var onlara da teşekkür ediyorum” dedi.
Uzun bir çalışmanın sonucunda bölge derecesi, akabinde Türkiye şampiyonu olmak kolay değil bundan dolayı gençlerimizi tebrik ediyorum diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi, “İnşallah bundan sonra kendi kulvarlarında bir üst seviyede bu başarılarını sürdürürler” ifadelerini kullandı.
Kütahya'da yapılan Türkiye şampiyonasında takımımız bireysel ve takım olarak Türkiye şampiyonu olarak bizi gururlandırdı diyen Antrenör Ümit Sekin, “Yüksel Gültekin hocamla birlikte yaz kış demeden çocuklara verdiğimiz emeğin karşılığını aldığımız için gururluyuz. Şahsım ve çocukların adına bu süreç içerisinde bize destek olan Solhan Gençlik Spor Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Türkiye şampiyonu olan Muhammed Yusuf Işık da “Çok gururluyum Türkiye birincisi oldum. Çok kolay değildi birinci olmak çok zor rakiplerimiz vardı. Bu şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz başarılarının devamını getirmeye çalışacağız.” dedi.