SON EKLENENLER

SOLHAN’DA ÖĞRENCİLER DEPREMZEDELER YARARINA KERMES DÜZENLEDİ

Solhan’da Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi öğrencileri deprem bölgelerinden kente gelen depremzedeler için kermes düzenledi.
23 Mart 2023 19:38

Okul içerisinde gerçekleşen kermeste öğrenciler ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aşçılık kursu kursiyerleri tarafından hazırlanan yiyecekler konuklara sunuldu.

Düzenlenen kermese Kaymakam Muhammed Çetin, eşi Fatma Çetin, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi öğrencilerinin deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarını gidermesi için hazırlamış oldukları kermesle öğrencilerin duyarlılıklarını gösterdiğini söyleyen Kaymakam Çetin, “Böyle bir kermesi gerçekleştirdikleri için de bizleri ayrıca çok mutlu etti. Başta Milli Eğitimimiz, okul idaremiz olmak üzere tüm Milli Eğitim Müdürlüğü personelimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizi de bu güzel faaliyetleri için de tebrik ediyoruz.” dedi.

Okullar sadece öğretimin yapıldığı kurumlar değil

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen okul müdürü Ferzende Açan, “Kahramanmaraş merkezli depremde zarar gören kardeşlerimize bir nebze olsun yardımcı olmak amacıyla önce Sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübümüz yardım kampanyası başlatmıştı. Akabinde öğrencilerimizin talebi üzerine kermes düzenlemeye karar verdik ve bugün düzenlenen kermes sonucu toplanan para depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçları için harcanacaktır. Bu süreçte bizi duygulandıran şeyler de oldu bir öğrencimiz Bursunun yarısını getirerek depremzedelere ulaştırmasını istemişti. bir sınıfımız yılsonu etkinliği için kendi aralarında daha önce toplamış oldukları parayı gönüllü olarak getirerek depremzedelere ulaştırmamızı istediler tabi bunlar çok güzel şeyler. Okullar sadece öğretimin yapıldığı kurumlar değil çocuklarımızın eğitimini ve geleceğe hazırlanmasını sağlayan kurumlardır. Bizim de amacımız çocuklarımız da yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmekti. bugün yaptığımız kermeste öğrenci ve velilerimizin çok büyük katkısı oldu. Davet ettiğimiz başta Kaymakamımız Muhammed Çetin, Belediye Başkanımız Abdulhakim Yıldız ve vatandaşlarımızın yoğun katılımından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.


 

BİNGÖL GÜNDEM

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER