SON EKLENENLER

SOLHAN DA VELİLER TEDİRGİN! İKİNCİ BİR ÇELTİKSUYU VAKASI İSTEMİYORUZ

Bingöl Karlıovada meydana gelen deprem sonrasında Solhan Atatürk ilkokulunda daha evvel oluşan çatlaklar korku saçıyor.
15 Haziran 2020 16:02

Bingöl’de daha evvel yaşanan deprem sonrasında Solhan İlçesinde bulunan Atatürk ilkokulu kolon kirişleri çatlamış ve yapılan kontroller sonrası ilgili personeller tarafından epoksi yapılmış ancak dün yaşanan Karlıova depremi sonrası çatlaklar açık gözle görünür şekilde ilerleme kaydetmiş ve öğrenci velileri tarafından bu şartlarla öğrencilerin eğitim görmesi büyük bir tehlike arz ettiği belirtildi.

Minik yavrularımızın can güvenliği eğitiminden daha önemli diyen Eğitim Bir Sen Solhan İlçe Temsilcisi Ferzende AÇAN; “Deprem Bölgesinde bulunan Bingöl İlimiz bugün yine maalesef Karlıova da sallandı. İlçemiz bölgeye yakın olduğu için şiddetli bir sarsıntıyı biz dünde, bugünde hissettik. Devletimiz son yıllarda özellikle kamu binalarını yenileyerek depreme büyük bir ölçüde hazırlıklı geldi. Ancak İlçemizde Atatürk İlkokulu eski bina olması hasebiyle ciddi sıkıntılar bulunmakta. Özellikle hemen hemen tüm sınıflarda bulunan kirişlerde kırıklar meydana gelmiş bulunmakta daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelenmiş. Büyük bir depremden sonra o kırıklar daha da açılmış durumda okulumuzda yaklaşık 900 öğrenci ve personeli ile beraber bine yakın kişi bulunmakta. Minik yavrularımızın can güvenliği eğitiminden daha önemli, gelip yerinde gördük. Bir an önce bu okulun boşaltılması, tahliye edilmesi, çocuklarımızın can güvenliği sağlanması gerekmekte ve bu okulun bir an önce yeniden yıkılıp, yeniden yapılmasını gerekmektedir. Bu konuda yetkililerin duyarlı davranıp bir an önce hareket geçmesini bekliyoruz. Ve bu konuda da ilçemizde çok fazla eksik yok sadece bu okulumuzda ciddi bir problem var. Bir an önce herhangi bir çalışması gerekir." İfadelerini kullandı.

Açıklamasında İkinci bir çeltiksuyu faciasını istemediklerini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet KAÇAR, “Bu okulumuz 1999 yılında yapılmış eski bir binadır.  Bu bina 2003 depreminde oluşan yarıklardan sonra buna epoksi yapılmış. Bundan sonra ana taşıyıcılar da şuan da yine büyük yarıklar oluşmuş. Bizzat inceledik. Okul aile birliği başkanı olarak bu okulumuzun geçen yıl yaptığımız başvuruda buna bir proje çizildi. Ondan sonra yapılmadı. Yani minik öğrencilerimizi buraya göndermek istemiyoruz. İkinci bir çeltiksuyu faciası olmasın gerekenin yapılmasını istiyoruz.” Dedi.

Yaşanan depremde şehit olan Güvenlik Korucusunu rahmet dilekleri ile söze başlayan Türk Eğitim Sen Solhan İlçe Temsilcisi Emrullah GÜNDÜZ ise “İki gündür maalesef şehrimizde yaşanan bu deprem vakalarından dolayı üzüntü içindeyiz. Öncelikle dün bir Korucumuz göçük altında kalarak şehit olduğu haberini aldık. Allah mekanını cennet etsin. Sabah saatlerinde yaşanan depremden sonra okulumuzla ilgili bir durum bilgisi aldık. Daha önceden zaten çatlakları olan kolonları incelemelerde bulunduk. Biz okulun eğitim-öğretime elverişli olmadığını bildirmek isteriz. Gerekli çalışmaları bir an önce yapılması gerekiyor. Yani bu durum eğitim-öğretimi bir kenarına bırakırsak öğrenciler için büyük bir tehlike oluşmakta. Aynı zaman da personel ve öğretmenler içinde tehlike oluşmakta bir an önce yetkililerimizin bu duruma el atması gerekmektedir. Yani bu kurum bu şekilde eğitime devam edemez. Büyük bir sıkıntı yaşarız. Allah korusun bir deprem olursa yeni bir çeltik suyu vakasında yaşamak istemiyoruz. Akıllarımızda 2003 yılı resimleri geliyor. Açıkçası durumun bir an önce halledilmesi gerekiyor. Bakalım inşallah büyüklerimiz bu yönde de kraldır. Devletimiz büyüktür, gereken imkanları seferber edeceklerini inanıyorum.” İfadelerine yer verdi.
 

bingolgundem.com
Bu haberin tüm hakları bingolgundem.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER