SON EKLENENLER

Şerafettin Yayla Festivali Düzenlendi

Solhan ve Karlıova ilçeleri sınırlarında yer alan şerafettin yaylasının 2 bin 200 rakımlı Avgeni bölgesinde festival düzenlendi.
14 Haziran 2021 08:46


Şerafettin yaylası Avgeni bölgesinde atların yarıştırıldığı festival düzenlendi. Festivale katılan Başkan Yıldız, “Bu bölgede atçılık çok önemli bir kültürdür. Uzun süredir maalesef bu kültürümüzü yaşatma adına bazı çalışmalardan geri kaldık ama tekrar Allah nasip ederse bugün ilk olmakla birlikte tekrardan bu kültürümüzü ananemizi, örf adetimizi geri getirmek adına burada bir faaliyet yapıyoruz, bir etkinlik yapıyoruz.” dedi.

Solhan Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren Atlı Spor Kulübü tarafından ilçeye bağlı avgeni bölgesinde festival düzenlendi. Yıllar öncesinde güvenlik bölgesi olan ve terörden arındırıldıktan sonra civar köyler ve göçerler tarafından yayla olarak kullanılan şerafettin bölgesinde bu sefer atlar koşturuldu. Her yıl çeşitli atlı etkinlikler düzenleyen Atlı Spor Kulübü, bu yıl Solhan Belediyesinin de desteğini alarak hem bölgenin tanıtımını yapmak hem de pandemi nedeniyle uzun zamandır açık alan etkinliklerine katılamayan vatandaşların enerji alabilecekleri bir alan oluşturuldu. Bir program halinde yapılan festivalde; katılım sağlayan vatandaşlar tarafından halaylar çekildi, Solhan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde bulunan minik atletlerin koşusundan sonra üç grup olacak şekilde rahvan at yarışları düzenlendi. Düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi. İlk defa düzenlenen festivalin gelecek yıllarda da düzenleneceği belirtildi.

Festival hakkında açıklamalarda bulunan Atlı Spor Kulübü Başkanı Abdullah Kurtaran, “Şerafettin yaylasında yıllardır yapılmayan bölgemizde oluşan terör şartlarından dolayı hiç yapılmamış olan faaliyetleri icra etmeye çalışıyoruz. Atlı Spor Kulübü 2018 yılından beri sosyal kültürel faaliyetleri gösteren bir kuruluş. Bundan sonrada inşallah yapmaya devam edecek. Biz bunu kendimize görev, hizmet biliyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de bugün yaptığımız bu festival iki günlük bundan sonraki yıllarımızı da inşallah tüm katılımcılarımızla, bölgedeki tüm vatandaşlarımızla daha kapsamlı faaliyetler yapmayı düşünüyor, hedefliyoruz. Bu kadar zor şartlardaki durumda bile bu kadar insanın buraya gelmesi çok şey ifade ediyor. Buna ihtiyaç var. Bizde bu ihtiyaç durumunda bunu karşılamaya çalışıyoruz. Bugün yaptığımız faaliyet çalışmamızı da Solhan Belediyemizle ortak bir çalışma yaptık. Çok güzel şeyleri başardığımızı düşünüyorum. Buradaki bu güzel havayı sizlerle beraber teneffüs etme ihtiyacı duyduk. Bundan sonraki yıllarımızda da bunları yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, “Bugün Şerafettin yaylalarındayız. Bulunduğumuz yer Avgeni bölgesi 2 bin 200 rakımda bulunuyoruz. Bugün burada bulunmamızın ana nedeni Atlı Spor Kulübü’müz ve Solhan Belediyesi olarak tertiplediğimiz etkinliğimiz, faaliyetimiz. Bu bölgede atçılık çok önemli bir kültürdür. Uzun süredir maalesef bu kültürümüzü yaşatma adına bazı çalışmalardan geri kaldık ama tekrar Allah nasip ederse bugün ilk olmakla birlikte tekrardan bu kültürümüzü ananemizi, örf adetimizi geri getirmek adına burada bir faaliyet yapıyoruz, bir etkinlik yapıyoruz. Solhanlı hemşehrilerimiz buradadır. Onlarla birlikte ümit ediyoruz ki Solhan’ımızı geleceğe taşırken örfümüzü, adetimizi, ananemizi kültürümüzle birlikte bunu geleceğe taşıyalım diyoruz. Bu manada mücadele ediyoruz, bu manada gayret sarf ediyoruz. Burada bir çok gencimizi görüyorum bu da bizi ayrıca mutlu ediyor, sevindiriyor. Bizim de gayemiz, amacımız geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimize bu ve benzeri etkinlikler, faaliyetler adı altında daha yararlı, topluma daha faydalı işlerin ortaya çıkabilmesi adına onlarında geleceğe dair faaliyetlerin olabilmesi adına mücadele ediyoruz, gayret sarf ediyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur diyorum. Malumunuz bu bölgeler yıllarca maalesef terör belasıyla uğraşıyordu, sıkıntılar vardı, problemler vardı. Son dönemlerde Elhamdulillah bu beladan kurtulduk ülkece, milletçe. Özellikle bizim bu bölgeler. Dediğim gibi yavaş yavaş tekrar o eski kültürlerimizi yaşatabilme adına buralarda huzur inşa olunca buralar daha değer ve mana kazandı. Biz de bu vesile ile buradayız. Bu etkinliğimizi, bu faaliyetimizi yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı etkinlikler, faaliyetler yapacağız. Malumunuz bir pandemi var bu pandemi kapsamında da mümkün mertebe biraz daha sosyal mesafeye dikkat etmek üzere davetli çağırdık. O yüzden bu sene biraz az katılımlı ama ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu kovit belasından da kurtulduğumuzda inşallah çok daha etkin, çok daha aktif ve çok daha katılımlı bir faaliyet olarak bu geleneğimizi inşallah sürdürmüş olacağız.” ifadelerini kullandı.

SOLHANIN SESİ

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER