SON EKLENENLER

Şehadetlerinin 29. yılında 33 asker dualarla anıldı

24 Mayıs 1993'de, silahsız ve sivil olarak otobüslerle birliklerine giderken, Bingöl-Elazığ kara yolunda şehit edilen 33 asker için anma töreni düzenlendi. Şehitlerin temsili mezarlarının bulunduğu şehitlikte düzenlenen törende, şehitler dualarla anıldı.
26 Mayıs 2022 20:41

Bingöl'de, 24 Mayıs 1993 tarihinde Bingöl-Elazığ karayolunda şehit edilen 33 er için Anıttepe’de ‘Anma Töreni’ düzenlendi.

Törene Vali Vekili Fatih Kaya, 49. Komando Tugay komutan Vekili Piyade Albay Mehmet Aynur, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Nurettin Alkan, kurum müdürleri, svil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Tören, şehitlerin temsili mezarlarının bulunduğu 33 Er Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Vahab Baysal, törende yaptığı konuşmada, şehitleri unutmamak ve unutturmamak için her yıl 24 Mayıs’ta anma programı düzenlediklerini söyledi.

Anma programı yaparak asla acıları tazelemek amacında olmakdılkarını anlatan Baysal, "Buradaki amacımız, Türkiyemizin geçmiş olduğu karanlık günleri gelecek nesillerimize hatırlatmak ve ülkemizin nereden nereye geldiğini anımsatmaktır.” dedi.

Piyade Teğmen Ahmet Genç de günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmada, Bingöl'ün dağlık yapısı ve genel koşulları sebebiyle 80’li yıllardan itibaren PKK terör örgütü tarafından kullanılmaya uygun bir arazi olarak seçildiğini hatırlattı.

Genç, şunları kaydetti: "İlimiz Diyarbakır, Tunceli, Muş, Elazığ, Erzurum illerinin kesişim noktasıdır. Bingöl ismi, terörün ortaya çıkmaya başladığından beri sık sık gündeme gelmiş, çok sayıda askerini, polisi, askerini, öğretmenini, vatandaşını şehit vermiştir. Türkiye üzerinde çıkar sağlamak isteyen ülkelerin destek ve teşvikleriyle günümüze kadar silahlı terörist faaliyetlerini sürdüren örgüt, bugüne kadar yaklaşık 30 bin insanımızın ölümüne, rakamlarla ifade edilemeyecek kadar ekonomik kayba ve sosyal yaraların açılmasına neden olmuştur. Ancak bölücü terör örgütü tüm çabalarına rağmen hain emellerine ulaşamamıştır ve ulaşamayacaktır."

Anıttepe’de gerçekleşen program, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mustafa Topal tarafından dua edilmesi ile devam etti.

Ardından ’33 Şehit’ anıtının yenilenmesinde destek sunan Mevlüde Kan’a, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nurettin Alkan tarafından plaket takdim edildi.

Anma programı kapsamında Vali Vekili Fatih Kaya ve protokol üyeleri tarafından şehit 33 asker anısına yapılan temsili mezarlara karanfil bırakıldı, dualar edildi.

BİNGÖL GÜNDEM

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER