SON EKLENENLER

Korkutata, Kent’te Yaşadıkları Sıkıntıları HÜDA PAR’a İletti

Bingöl Altı Nokta Körler Derneği kent’te yaşadıkları sorun ve sıkıntıları bir rapor şeklinde HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı’na teslim ederek yaşadıkları sorun ve sıkıntılara karşı destek istedi.
23 Ekim 2021 18:15

Bingöl’de engelli bireylere yönelik yaptıkları faaliyetlerle çalışmalarını sürdüren Bingöl Altı Nokta Körler Derneği, yaşadıkları bazı sıkıntıları rapor şeklinde HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı’na sunarak destek istediler. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı ve İl Başkanı Refik Alpaya, yaşanan sıkıntıları takip edeceklerini ve gerekli yerler ile görüşeceklerini söylediler.

"HÜDA PAR heyetinden destek bekliyor ve hayırlı bir çalışma olmasını diliyorum"
Kapılarını kendilerine açtıkları için HÜDA PAR’a teşekkür eden Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, "Kentimizde yaşanan engelli sorunlarıyla ilgili kent raporumuzu oluşturduk. Bu bağlamda siyasi partilerimizi ziyaret ediyoruz. Bugünde HÜDA PAR ile bir görüşme sağladık ve nazik kabullerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Amacımız ilimizdeki engelli vatandaşlarımızın sorunlarını, çözüm önerileriyle beraber tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine ve tüm kamu kurumlarına sunarak, ilimizde zamanla ertelenen çalışmaları hızlandırmaktır. Buradan yetkililere seslenerek, kent sorunlarıyla ilgili komisyonların kurulmasını istiyoruz. Bizim hazırladığımız rapor bir kişinin azından çıkan şeyler değil, sıkıntı gören insanları dinleyerek ve görüşlerini alarak hazırladığımız bir rapordur." dedi

"Kamu kurumları hizmet yerleridir, halka hizmet için vardırlar"
İl bazında engelli vatandaşların yaşadığı tüm sorun ve sıkıntıların takipçisi olacaklarını söyleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, " HÜDA PAR olarak ilimizde faaliyet gösteren Altı Nokta Körler Derneği ve engelli vatandaşlarımızın temsilci olan tüm STK’ların bizlere yaptığı ziyaretleri ve ilettikleri her sorun ve sıkıntıyı önemli buluyoruz. Bize sunulan bu sorunları kamuoyu nezdinde dile getirip ve yetkililere sunacağız. Bu anlamda üzerimize düşen sorumlulukları yerine elbette getirmeye çalışacağız. HÜDA PAR olarak, bu işin takipçisi olacağız ve çeşitli incelemelerde bulandıktan sonra gerekli yerlere başvuracağız." İfadelerini kullandı.

Tasalı, " unutulmamalıdır ki gelecekte her birimiz birer engelli adayıyız. Bu anlamda engelli kardeşlerimizin tüm arz ve taleplerine bu nazarla bakmamız gerekir. Kamu kurumları hizmet yerleridir halka hizmet için varlar ve vatandaşlar istediği zaman sıkıntı ve sorunlarını iletebilmelidirler."
 

BİNGÖL GÜNDEM

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER