SON EKLENENLER

GENÇ KIRSALINDA EYP, MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Genç kırsalında bölücü terör örgütüne ait EYP, mühimmat ve malzeme ele geçirdi.
21 Kasım 2020 16:35

Bingöl Valiliği, Genç ilçesi kırsalında ele geçen PKK’ya ait el yapımı patlayıcı ve mühimmatın imha edildiğini bildirdi.

Bingöl Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada,“Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde; Bingöl İli Genç İlçesi kırsalında Bölücü Terör Örgütüne ait El Yapımı Patlayıcı Madde (EYP) ve mühimmat olduğu duyumunun alınması üzerine, 19 Kasım 2020 tarihinde Bingöl İli Genç İlçesi kırsalında icra edilen YILDIRIM – 9 operasyonu kapsamında yapılan arazi aramasında meşelik, sık ormanlık alan içerisinde toprağa gömülü vaziyette (3) adet mavi jelikan bidon içerisinde EYP, mühimmat ve malzeme ele geçirilmiştir. Operasyon bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan malzemeler imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir.

(1) Adet EYP, (8) Adet EYP Ateşleme Tertibatı, (10) Metre Kablo, (297) Adet AK-47 Kalaşnikov Piyade Tüfeği Fişeği, (220) Adet PKMS (Bixi) Makineli Tüfek Fişeği,
– (41) Adet 5,56 mm Çapında Fişek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.”denildi.
 

BİNGÖL GÜNDEM

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER