SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

Fahiş kiralar için şikayet hattı gündemde

Son dönemde artan kira fiyatları yüzbinlerce kişinin ortak sorunu. Sorunu çözmek için, şikayet hattı kurulması da gündemde. Ancak kiracılar bu uygulamanın kiralardaki artışı önleyip önlemeyeceği konusunda kararsız. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise fahiş kiralara karşı devrede. Bakanlık, gayrimenkul satışlarında beyan edilen değerleri tapu harcı yönünden incelemeye aldı.  
27 Mayıs 2022 05:34

Son günlerde hızla artan kiralar en önemli sorunlar arasında yer alıyor. İlgili bakanlıklar bu duruma çözüm arıyor. Kiracıların, fahiş artış talep eden ev sahiplerini şikayet edebileceği bir çağrı hattının kurulması da gündemde.

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere son bir yılda kiralar ciddi oranda arttı. İstanbul artışta başı çekiyor, bazı ilçelerde yüzde 200'ü bulan artışlar kiracıları kara kara düşündürüyor.
Fahiş kiralara karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı da devreye girdi. Gayrimenkul satışlarında beyan edilen değerler tapu harcı yönünden incelenmeye alındı. Bu kapsamda 7 bin kişi hakkında "izaha davet" işlemi başlatacak. İnternetteki ilan sitelerine de düzenli bilgi verme zorunluluğu getirilecek.

NTV

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER