SON EKLENENLER

Ekinci "Engellilik, sosyal hayatı kısıtlayan bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durumdur"

Vali Kadir Ekinci’nin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımladı 
02 Aralık 2022 22:13

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebyle Vali Ekinci tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verldi.

Engelli vatandaşlarımızın günlük hayata ve topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit şekilde kullanılması amacıyla Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir.

Ülkemizde de demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olmanın gereği olarak tüm bireyler gibi engelli vatandaşlarımıza da eşit şekilde hizmet sunulması ve engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretilmesi için yasal düzenlemeler yapılmakta, farklı tedbirler alınmaktadır.

Bütün bunlarla amacımız, üretim süreçlerine katılamayan, farklı sosyal çevrelerden dolayı farklı sosyo-kültürel sorunları bulunan ve bazı hizmetlere ulaşmakta zorlanan engellilerimizin toplumsal yaşama etkin katılımlarını sağlamaktır.

Engelli kardeşlerimizin bir başkasına bağımlı olmadan hayatlarını idame ettirebilmeleri, çalışma hayatında aktif rol alabilmeleri, sorunlarını dile getirmeleri ve çözümünde etkin rol oynamaları bizler için büyük önem taşımaktadır.

Çünkü engellilik, sosyal hayatı kısıtlayan bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durumdur. Günümüzde insana verilen değer toplumların gelişmişlik düzeyleri ile doğru orantılı olup, engelli kardeşlerimizin her türlü imkândan özgürce yararlanabilmeleri bu değerin en büyük göstergesidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini canlı tutacak en küçük çalışmalar dahi bizim için son derece önemli ve değerlidir. Bu bakımdan, engelli bireylerimizin hayatlarını desteklemek ve kolaylaştırmak hepimizin sosyal sorumluluğudur.

Unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayı, aşılan her engel de yarınlarımız için bir umut ışığıdır. Engellilerimize hassas davranmak, onları incitmemeye çalışmak ve onlarla bütünleşmek medeni toplum olmanın gereklerindendir.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızın problemlerinin toplum içinde en aza indirgenmesini diliyor, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

BİNGÖL GÜNDEM

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER