SON EKLENENLER

Çanakkale zaferi, hayasızca akınlarına dur dediğimiz bir var oluş savaşıdır

Vali Kadir Ekinci ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü’ nedeniyle mesaj yayımladı
19 Mart 2023 12:01

Vali Ekinci mesajında şu ifadelere yer verdi.

Aziz milletimizin büyük bir dirayet ve cesaretle şahlanışının en mümtaz örneklerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; Çanakkale destanının bütün kahramanları ile aziz şehitlerimizi rahmet ve tazimle yâd ediyorum.

Tarihin akışını değiştiren bu zafer, nice canlar feda ederek yaşama hakkına ulaşan bir milletin kahramanlık destanıdır. Çanakkale inancın, fedakârlığın ve azmin sembolüdür. Çanakkale, dağların ve taşların şüheda gövdesine büründüğü ve ecdadın gökten inerek bir hilal uğruma toprağa düşen o pak alınları öptüğü yerdir.

Çanakkale zaferi, tek dişi kalmış canavarın hayasızca akınlarına dur dediğimiz bir var oluş savaşıdır.

Çanakkale'de hakikatin her harfi için, milletin istiklâli ve istikbali için kıyam ederek düşmana geçit vermeyen o asil ruhu iyi anlamak ve gelecek nesillere iyi anlatmak zorundayız. Bütün farklılıklarımızla birlikte ortak değerlerimizin etrafında tek yürek, tek bilek olduğumuzda güçlüklerin üstesinden nasıl geldiğimizi gösteren bu ihtişamlı zafer, milletçe etrafında birleşeceğimiz en önemli miraslarımızdan biri olmuştur.

Çanakkale’nin hatırlattığı değerlerden ve ortaya koyduğu manadan asla vazgeçmeyecek bu aziz emaneti ilelebet sevmeye ve korumaya devam edeceğiz. Bugün bizlere düşen, Çanakkale’de şahlanan o muazzam ruhu ve ufku yeniden idrak edebilmek ve yaşatmaktır. Bizleri tarih ve toplum şuuru ile biz yapan yüce değerlerimizin etrafında kenetlenmek ve bunları yeni nesillere aktarmaktır. Şehit ve gazilerimizin mukaddes emanetini ‘sönmez pörsümez yeni’ ideali ve bilinci ile yarınlara taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 108. yılını kutlarken dipdiri olduklarına şüphesiz inandığımız tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

BİNGÖL GÜNDEM

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER