SON EKLENENLER

BİNGÖL’DE SOKAK VE CADDELERDE SİGARA İÇME YASAĞI

Bingöl Valiliği, bazı cadde ve sokaklarında sigara içme yasağının getirilmesiyle birlikte 65 yaş ve üzeri vatandaşların saat 10.00-16.00 arasında sokağa çıkabileceklerini bildirdi.
15 Kasım 2020 22:00

Bingöl Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 81 ilde cadde ve sokaklarda sigara içme yasağının ardından Vali Vekili Murat Kaplay başkanlığında toplandı.
Toplantıda alınan karara göre, Bingöl merkez Genç Caddesi, Şehit Mustafa Gündoğdu Caddesi, Bülent Arınç Caddesi ve bu caddelerle birlikte bağlantı sokaklarında sigara içme yasağı getirildi. Ayrıca, 65 yaş ve üzeri vatandaşların saat 10.00-16.00 arasında sokağa çıkabileceklerini belirtildi.
Ayrıca toplantıda alınan kararlar ise şu şekilde: 
“2020 yılı içerisinde tüm Dünya'yı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid­19) salgınının yayılımında/bulaşında son dönemlerde tüm ülkelerde artış yaşandığı görülmektedir. Özellikle Avrupa kıtasında bulunan ülkelerde salgının seyrinde çok ciddi yükseliş olduğu ve salgınla mücadele kapsamında birçok yeni tedbir kararları alınarak uygulamaya geçildiği izlenmektedir.
Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.”
1. Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren ilimiz genelinde toplu taşıma/minibüs durakları ile araç trafiğine kapalı cadde ve sokaklarda, İlimiz merkezinde bulunan Genç Caddesi, Şehit Mustafa Gündoğdu Caddesi, Bülent Arınç Caddesi ve bu caddelerle birlikte bağlantı sokaklarında sigara içme yasağının getirilmesine,
2. İlimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00­16:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına,
Kararlarının ivedilikle uygulanması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına.”
 

BİNGÖL GÜNDEM

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER