SON EKLENENLER

Bingöl Ak Parti İl Başkanlığından Salon Açıklaması

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı’ndan bazı yerel gazetelerde ve sosyal medya sayfalarında yapılan ‘Solhan’a taahhüt edilen spor salonu yapılmadı’ ve ‘Yayladere Belediye Başkanı Gençlik Spor Bakanlığı yatırım toplantısına davet edilmedi’ konulu haberlere cevaben bir açıklama yapıldı.
09 Nisan 2021 10:48

Ak Parti Bingöl il başkanlığı adına basına gönderilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Araştırmadan, doğru bilgilere ulaşılmadan, asparagas, masa başında uydurulup gerçekmiş gibi yayımlanan bu tarz habercilik anlayışını kınadığımızı öncelikle belirtmek isteriz. Yapılan haber ile kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ve özür dilenmesi gerektiğini vurguluyoruz. Solhan ilçemizde spor salonu olmadığı ve ilçeye yeni bir spor salonu yapılacağının taahhüt edildiği ifadeleri tamamen yalandır ve yanlıştır. Solhan ilçemizde halihazırda 2 kapalı spor salonu bulunmaktadır. Bu salonların kapasitelerinin arttırılması, güçlendirilmesi ve var sistemine uygun bir şekilde salonun yenilenmesi için çalışmalar sürmektedir. Solhan ilçemizde son yapılan Gençlik spor yatırımlarında 6 adet halısaha, 1 sentetik saha ve 1 Gençlik Merkezi yatırımı için protokol imzalanmıştır. 2015 yılında 500 kişilik bir antrenman salonu ilçemizin hizmetine girmiştir. 2017 yılında yeni bir Gençlik Merkezi inşa edilmiştir. Yeni bir salonun yapılması konusunda da ise girişimlerde bulunulmuş olup ileri bir tarihte değerlendirilmesi hususunda Gençlik Spor Bakanlığı ile mutabakat sağlanmıştır. Solhan ilçemize son dönemlerde; 2018 yılında eğitim, ulaşım ve tarım alanında 24.5 milyon lira yatırım kazandırılmıştır. İlçemizde altyapı sorunu tamamen bitirilmiştir. Solhan Belediyesi tekstil atölyesi, elektrik hatlarının yer altına alınması, doğalgaz, öğretmenevi, devlet hastanesinin kapasitesinin arttırılması, Solhan ilçe geçişi yol yatırımı son dönemde ilçemize kazandırdığımız başlıca yatırımlardır. 19 yılda Ak Parti’nin yaptığı yatırımlarla Solhan ilçemiz baştan ihya ve inşa edilmiştir. Bu yatırımlar artarak devam edecektir.”

YAYLADERE BELEDİYE BAŞKANI DAVETİ HAKKINDA

Yayladere Belediye Başkanı’nın Gençlik Spor Bakanlığı yatırım toplantısına davet edilmedi’ konulu haber ile ilgili is eşunlar aktarıldı: “Yayladere Belediye Başkanı, Gençlik Spor Bakanımızın Bingöl’e yaptığı ziyarette gerçekleştirdiği toplantıya davet edilmiş, şehir dışında olduğu gerekçesiyle toplantıya belediye başkan yardımcısının katılacağını ifade etmiştir. 09 Şubat’ta Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu Başkanlığı’nda Bingöl’de yapılan Belediye Başkanları koordinasyon toplantısına Yayladere ilçesinden herhangi bir katılım sağlanmamıştır. Bu durumu istinaden Ankara’daki toplantıya bütün AK Parti İlçe Başkanları ile beraber AK Parti Yayladere İlçe Başkanı davet edilmiş, toplantıda Yayladere ilçemize 1 Gençlik Merkezi ve 1 Sentetik Saha yatırımı kazandırılmış, bu yatırımlarda ilçe Kaymakamlığı’nın emrine verilmiştir.  Bingöl kamuoyunu saygıyla duyurulur.”

BİNGÖL GÜNDEM

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER