SON EKLENENLER

BAŞKAN KIZILBOĞA HAZARŞAH ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, 20 Ekim 1992 yılında Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyünde PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen katliamın yıl dönümünde taziye mesajı yayınladı.
20 Ekim 2020 19:04

Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü yakınlarında 20 Ekim 1992 tarihinde bir otobüsü durduran PKK’lı teröristler, otobüsteki, aralarında kadın, çocuk ve yaşlılarında bulunduğu 26 kişiyi kurşuna dizdi.  Olayda 19 kişi hayatını kaybetti. Katliamın 28’inci yılında hayatını kaybedenler, olayın yaşandığı bölgede düzenlenen programla anıldı.  

Konuyla ilgili İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa da bir taziye mesajı yayınladı.

“TEMENNİMİZ TOPRAKLARIMIZIN HAK ETTİĞİ HUZURA KAVUŞMASIDIR”
Hayatını kaybeden vatandaşlar için rahmet dileyen ve terörü kınayan Başkan Kızılboğa, “Terör, ülkemizde uzun yıllar boyunca kan döktü. İnsanlarımız, bu lanet yüzünden çok büyük acılar çekti ve çekmeye devam ediyor. 20 Ekim 1992 yılında Bingöl’ümüzün Solhan İlçesine Bağlı Hazarşah Köyü’nde gerçekleşen katliam da bu acılardan yalnızca biri. Katliamın 28’inci yılında bu ülkenin canını yakan hain terörü en ağır dille kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Temennimiz, topraklarımızın hak ettiği refaha ve huzura kavuşmasıdır” dedi.

BİNGÖL GÜNDEM

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER