SON EKLENENLER

3 YENİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMI AÇMA TALEBİNE YÖK’TEN ONAY

YÖK, Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açmayı planladığı 1 yeni lisansüstü programına daha onay verdi.
12 Ekim 2020 13:02

YÖK, Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açmayı planladığı “Erken Çocuklukta Ahlak ve Değerler Eğitimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans (Türkçe - II. Öğretim) Programını” ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ‘Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programı’ ile ‘Beden Eğitimi ve Spor Tezsiz İ.Ö. Yüksek Lisans Programları” için yaptığı başvuruyu onayladı. Teklifin YÖK tarafından kabul edilmesi ile birlikte Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde dördüncü lisansüstü program açılmış oldu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, yeni lisansüstü programlarını açma taleplerinin YÖK tarafından onaylanmasından son derece memnun olduğunu belirterek, “Üniversitemizin verdiği eğitimle öğrencilerini geleceğe hazırlarken, lisansüstü eğitimde açtığımız programlarla da geleceğin bilim adamlarını yetiştirerek bilim dünyasına katkı sunmaya devam edeceğiz. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açmayı planladığımız “Erken Çocuklukta Ahlak ve Değerler Eğitimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans (Türkçe - II. Öğretim) Programı” ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programı ile Beden Eğitimi ve Spor Tezsiz İ.Ö. Yüksek Lisans Programları” için YÖK’e yaptığımız başvuru, onaylanmış bulunmaktadır. Talebimizin onaylanmış olması bizi memnun etmiştir. Üniversitemize verdikleri desteklerden dolayı başta YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere, katkısı olan herkese teşekkür ederim. Yeni programlarımızın üniversitemize, şehrimize, ülkemize ve bilim dünyasına hayırlı olsun” dedi.

Rektör Prof. Dr. Çapak, “Üç yeni lisansüstü programımızın onaylanması ile birlikte, Sağlık Bilimleri Enstitümüz bünyesinde 3’ü tezli 1’i tezsiz yüksek lisans olmak üzere toplam 4 yüksek lisans programı, Sosyal Bilimler Enstitümüz bünyesinde 9’u tezsiz yüksek lisans, 14’ü tezli yüksek lisans programı ve 3’ü de doktora programı olmak üzere toplam 26 lisansüstü programımız oldu” şeklinde konuştu.
 

bingolgundem.com
Bu haberin tüm hakları bingolgundem.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

BİNGÖL GÜNDEM SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER